Kurban (ADAK, AKİKA, ŞÜKÜR)

Kurban (ADAK, AKİKA, ŞÜKÜR)

İnsanlığın yaratıcısı için kurban verme ibadeti Hz. Âdem‘in oğulları ile başlamış ve Hz. İbrahim ile sınırları belirlenmiş en temel İslam ibadetlerden biridir.

 

Allah kurbanlarımız hakkında Kuranı Kerimde bize,

 

‘’Onların ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır. Ancak sizden O'na yalnız takva ulaşır. İşte böylece onları sizin emrinize verdi ki sizi hidayete erdirmesine karşılık Allah'ı yüceltesiniz. İyilik edenleri müjdele.’’  Hac 37

 

ayeti ile aslolanın takva ve iyilik olduğunu haber vermektedir. İşte bu noktada günümüzde Kurban ibadeti takvalı Müslümanların kurbanlarını mağdur coğrafyalardaki kardeşleri ile paylaşması şeklini almıştır.

 

IMG Uluslararası Yardım Organizasyonu olarak bizlere vekâlet yolu ile emanet ettiğiniz kurbanlarınızı fakir ülkelerdeki en ihtiyaç sahibi bölgelerde kesimlerini ve adilane olarak dağıtımlarını yapmaktayız. Vermiş olduğunuz vekâlet gereği kesim öncesinde adınıza niyet edilmektedir. Vekâletlerinizin verilmesi, kesimlerin yapılması ve dağıtımlar bizzat gözlemcilerimiz kontrolünde yapılıp sizlere belgelenmektedir.

Diğer Projeler

Background

Su Kuyusu

Projeye Git

Canlı Hayvan Desteği

Projeye Git

Eğitim Desteği

Projeye Git